Iskanje zaposlitve danes ni ravno enostavno, zato od vsakega zahteva veliko spretnosti, potrpežljivosti in volje. Podjetja poleg pridobljene izobrazbe zahtevajo še ostala znanja in veščine, ki jih pridobivamo na tak ali drugačen način posredno med študijem, zato je zelo pomembno, da pridobimo in arhiviramo vsa potrdila in dokazila o našem znanju.

Kdaj?
Zaposlitvene možnosti moramo iskati že med študijem in NE šele po zaključku študija. Že med praktičnim izobraževanjem imate možnost, da s svojim delom dokažete, da vas delo zanima. Vaš odnos do dela in okolja gotovo opazijo mentorji v podjetjih, ki vas lahko priporočajo naprej in s tem priložnost do vaše karierne poti.

Kje?
Tudi sami lahko nekaj naredimo zato, da bo naša kariera v prihodnje res tista prava. V pomoč imate spodaj naštetih nekaj naslovov, na katere se lahko obrnete.

Povezave do orodij in pripomočkov za svetovanje:

1. Spleti svojo kariero:

http://www.spletisvojokariero.si/

2. VKO točka:

https://www.vkotocka.si

3. E-svetovanje:

https://esvetovanje.ess.gov.si/

4. Eures:

https://www.ess.gov.si/eures

https://ec.europa.eu/eures/public/sl/homepage

Ostala orodja za pridobivanje formalnih in neformalni znanj:

Zaposlitveni portali

Veliko izbiro poklicev najdete tudi na iskalniku zaposlitev v Sloveniji: www.careerjet.si

Kadrovske agencije

Delo v tujini

Kako?
Poleg zgoraj omenjenih možnosti vam med študijem lahko svetujejo naši predavatelji, še posebej mentorji praktičnega izobraževanja.  Učinkovit način zaposlitve so naši sorodniki in znanci, ki priporočajo vaše znanje in veščine na pravi naslov. Učinkovit način je tudi osebni pristop do podjetja, kjer predstavite svoje prednosti, znanje in željo, da vas to delovno mesto res zanima in da ste se pripravljeni med delom tudi učiti. Udeležite se tudi zaposlitvenih sejmov, spremljajte objave in oglase.