Postojna, 23. 3. 2023

OBVESTILO!

Zaradi bolniške je knjižnica danes, 23. 3., zaprta.

Hvala za razumevanje.

Knjižničarka  Nina Mrak Seražin

 

URADNE URE

ponedeljek zaprto
torek zaprto
sreda 9.00 – 11.00, 12.00 – 16.00
četrtek 8.00 – 11.00, 12.00 – 14.00
petek 11.30 – 13.30

 

za obisk izven uradnih ur delovanja knjižnice, naročila gradiva, tehnične preglede diplomskih nalog, izposojo in svetovanje pišite na e-pošto: nina.mrak-serazin@scpo.si.

Na voljo sem vam tudi za vsa vprašanja, ki se vam porajajo glede navajanja virov, citiranja in iskanja ustrezne literature.

TEHNIČNI PREGLEDI DIPLOMSKIH NALOG

Ko vam mentor odobri diplomsko nalogo in jo lektor jezikovno pregleda, mi le-to pošljite na elektronski naslov nina.mrak-serazin@scpo.si.

Izpolnjen obrazec VSŠ-D-10 je pogoj za pristop k diplomskemu izpitu.

UPORABNE POVEZAVE ZA ISKANJE LITERATURE

“Knjiga je nekaj več kot besedna struktura. Je dialog, ki ga začne s svojim bralcem. Ta dialog je neskončen, književnost je neizčrpna, in to zaradi zelo preprostega razloga – ker je vsaka knjiga taka. Knjiga ni stvar brez komunikacije: je razmerje, je opora neštetih razmerij.” 

Jorge L. Borges

Knjižnica Šolskega centra je polnopravni član sistema COBISS in ima avtomatizirano izposojo.

Ima dva oddelka – srednjo in višjo šolo. Oddelek za srednjo šolo je na naslovu Cesta v Staro vas 2, oddelek za višjo šolo pa se nahaja na vrhu stavbe na Ljubljanski cesti 2, kjer poteka tudi večina predavanj. Tu hranimo tudi vsa diplomska dela, imamo pa na voljo tudi nekaj čitalniških mest z računalniki.

Vpis v knjižnico je brezplačen.  Čas izposoje za knjige je 21 dni (z možnostjo enkratnega podaljšanja), diplomska dela pa izposojamo samo čitalniško.

Izposoja je možna na obeh lokacijah, a le v kolikor ste v knjižnico vpisani. Vpis za študente je možen le na Višji strokovni šoli.

Študenti gozdarstva in lovstva imate na voljo tudi knjižnico Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna.

V knjižnici opravite tudi tehnični pregled diplomske naloge, saj je podpisan obrazec o ustreznosti pogoj za pristop k diplomskemu izpitu (diplomsko nalogo mi pošljite v pregled po elektronski pošti).

E-pošta: nina.mrak-serazin@scpo.si

Opomba: za izposojo in svetovanje sem vam na voljo tudi preko e-pošte. Tako se lahko dogovorimo za pripravo ustrezne literature in za čas, ko vam bom na voljo v knjižnici. Potrebna je le predhodna najava.

Čitalnica je na voljo študentom in študentkam tudi, ko je knjižnica zaprta. Ključ dobite v referatu!

Še ena uporabna povezava; navajanje virov in pisanje seminarske naloge ter COBISS:

https://www.vspo.si/wp-content/uploads/2022/12/navajanjeVIROV.pdf

Knjižničarka: Nina Mrak Seražin, dipl. bibl. in inf. (UN)