Urnik

PONEDELJEK

8.00-11.00 in 12.00-14.00

TOREK

8.00-11.00 in 12.00-16.00

SREDA

ZAPRTO

ČETRTEK

8.00-12.00

PETEK

8.00-12.00

 

Zaželeno je, da se gradivo predhodno naroči po e-pošti.  Po predhodnem naročilu sta izposoja/vračilo možna tudi izven delovnega časa knjižnice. Za tehnične preglede diplomskih nalog, izposojo in svetovanje mi pišite na: mirjam.pangos@gmail.com

TEHNIČNI PREGLEDI DIPLOMSKIH NALOG

V študijskem letu 2019/2020 sem znova prevzela tehnične preglede diplomskih nalog.

Ko vam nalogo odobri mentor in jo lektor jezikovno pregleda, jo pošljite na moj elektronski naslov. Izpolnjen obrazec VSŠ-D-10 je pogoj za pristop k diplomskemu izpitu. Na voljo sem vam tudi za vsa vprašanja, ki se vam porajajo okrog citiranja in iskanja ustrezne literature.

E-naslov: mirjam.pangos@gmail.com

“Knjiga je nekaj več kot besedna struktura. Je dialog, ki ga začne s svojim bralcem. Ta dialog je neskončen, književnost je neizčrpna, in to zaradi zelo preprostega razloga – ker je vsaka knjiga taka. Knjiga ni stvar brez komunikacije: je razmerje, je opora neštetih razmerij.” – Jorge L. Borges

Knjižnica Šolskega centra je polnopravni član sistema COBISS in ima avtomatizirano izposojo. Ima dva oddelka – srednjo in višjo šolo. Oddelek za srednjo šolo je na naslovu Cesta v Staro vas 2, oddelek za višjo šolo pa se nahaja na vrhu stavbe na Ljubljanski cesti 2, kjer poteka tudi večina predavanj. Tu hranimo tudi vse diplomske naloge, imamo pa na voljo tudi nekaj čitalniških mest z računalniki.

Vpis v knjižnico je brezplačen.  Čas izposoje za knjige je 21 dni (z možnostjo enkratnega podaljšanja), diplomske naloge pa izposojamo samo čitalniško.

Izposoja je možna na obeh lokacijah, a le v kolikor ste v knjižnico vpisani. Vpis za študente je možen le na Višji šoli.

Študenti gozdarstva in lovstva imate na voljo tudi knjižnico Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna. V primeru pedagoškega dela knjižničarke je lahko knjižnica občasno zaprta.

V knjižnici opravite tudi tehnični pregled diplomske naloge, saj je podpisan obrazec o ustreznosti pogoj za pristop k diplomskemu izpitu (diplomsko nalogo mi lahko pošljete v pregled kar po elektronski pošti).

E-pošta: mirjam.pangos@gmail.com

Mirjam Pangos, univ. dipl. bibliotekar in prof. slov.

Opomba: urnik je prilagojen delovnem času knjižničarke, saj je  zaposlena na drugem oddelku šole (na srednji šoli). Za izposojo in svetovanje sem vam vedno na voljo preko e-pošte. Tako se lahko tudi dogovorimo za pripravo ustrezne literature in čas, ko vam bom na voljo v knjižnici. Potrebna je predhodna najava.

Čitalnica vam je na voljo tudi, ko je knjižnica zaprta. Ključ dobite v referatu!