Na Višji strokovni šoli Postojna smo se odločili, da vzpostavimo delovanje kariernega centra.

Študenti naše šole so v delovni vlogi pet (5) mesecev neposredno med svojim študijem, večina med njimi pa opravlja med študijem tudi študentsko delo. Med delom pridobivajo delovne spretnosti, disciplino, odnose in vrednote. Zato je zelo pomembno, da se ukvarjamo tudi z njihovim kariernim razvojem.

Namen
kariernega centra je svetovanje študentom in diplomantom pri njihovem kariernem razvoju. Uporabniki bodo študenti, diplomanti in podjetja.

Cilj
centra je izboljšati možnosti vključevanja študentov na trg dela z izobraževanjem, svetovanjem in načrtovanjem njihove poklicne poti ter na ta način tudi podjetjem zagotavljati ustrezno usposobljene kadre.

Spoštovani študenti, diplomanti VSŠ Postojna.

Za vse dosedanje delodajalce in mentorje našim študentom na praktičnem izobraževanju smo na VSŠ Postojna pripravili enotno e-vstopno točko za navezovanje stikov med našimi študenti in diplomanti. Podjetja lahko tu objavijo povpraševanje po naših diplomantih z določeno obliko zaposlitve, ali pa morda prosto mesto za študente z možnostjo opravljanja praktičnega izobraževanja.

Pregled oddanih ponudb podjetij bo viden samo našim študentom preko portala Karirenega centra sistema Moodle.

Pregled oddanih ponudb in povpraševanj podjetij boste lahko spremljali v e-učilnici Karierni center, prijaviti se morate z vašim uporabniškim imenom in geslom, ali kot gost. Uporabite ključ za vstop: kariera

Neposreden dostop do KC VSŠP je preko spletne strani VSŠ Postojna http://www.vspo.si/, zavihek Karierni center -> Za podjetja in iskalce zaposlitve.

Na zgornji povezavi bo tudi neposreden dostop do aktualo oddanih ponudb diplomantov oz. študentov (javno objavljen seznam), ki iščejo zaposlitev in praktično izobraževanje med svojim študijem.

Pozivamo vas, da se podjetjem čim prej predstavite in izpolnite pripravljen obrazec, ne glede na to, ali iščete svojo prvo zaposlitev, nove izzive in možnosti za izboljšanje le-te, ali pa morda iščete podjetje, v katerem bi lahko opravljali praktično izobraževanje. Morda pa vas preseneti nepričakovana ponudba …

Neposreden dostop je na navedeni povezavi:

https://docs.google.com/forms/d/1u34xNGva6JWnxWNv6vG1q06UsmfqNLubDUXtZAWzwoU/viewform

Lepo Vas pozdravljamo,

Ravnatelj Višje strokovne šole Postojna: mag. Slavko Božič

Vodja programskih področij Višje strokovne šole Postojna: Nada Vadnov, univ. dipl. psih.

Mentorji praktičnega izobraževanja in predavatelji na Višji strokovni šoli Postojna: Nada Vadnov, univ. dipl. psih.; Anton Drobnič, univ. dipl. inž. stroj. – Program Strojništvo, mag. Boštjan Jež, univ. dipl. inž. gozd. – Program Gozdarstvo in lovstvo, mag. Uroš Turk, univ. dipl. ekon. – Program Poslovni sekretar

__________________________________

Moznosti-nadaljevanja-studija-v-23_24-1

 

 

ŠTIPENDIJE TAJFUN LIV

MAHLE_vodja projektov ŠTUDIJ

Študentsko delo – Mahle