V okviru projekta Munera3 sta na natečaju Moja Munerina zgodba sodelovala dva naša diplomanta programa gozdarstvo in lovstvo.

V okviru projekta Munera 3 se je 15. 9. 2022 zaključilo glasovanje /https://www.munera3.si/natecaj-glasovanje/ za najbolj uspešno zgodbo študenta ali diplomanta, vključenega v študij, v okviru projekta Munera 3. Izmed vseh prejetih zgodb je strokovna žirija, ki so jo sestavljali strokovni koordinatorji projekta Munera 3, izbrala 10 najbolje ocenjenih zgodb.

Med izbranimi zgodbami sta bili dve zgodbi naših študentov oz. diplomantov Marije Jakopin in Tadeja Sluge, oba iz študijskega programa Gozdarstvo in lovstvo.

Tadej Sluga je za svojo zgodbo o svoji karierni poti, pridobljenih kompetencah in znanju na zaključni konferenci Munere 3, dne, 29. 09. 2022, na Brdu pri Kranju prejel nagrado ZA NAJBOLJŠO ZGODBO.

Čestitamo!

Tadej Sluga

“Narava, živali in kmetijstvo so dejavnosti, ki me obkrožajo že od otroštva in sem jim bil vedno predan. Starši, stari starši in tudi učitelji v osnovni šoli so me učili o osnovnih zakonitostih narave in našega sobivanja z njo v vsakdanjem življenju na podeželju, kjer sem odraščal, in tudi izven njega. V času odločitve kam na študij, po končani splošni gimnaziji, sem zaradi slabih obetov zaposlitve na področju gozdarstva ali biologije, odšel na študij transporta in logistike, kjer je bila zaposljivost boljša, kot na želenem področju. Odločitev se je izkazala za napačno. Še posebej, ko sem se po končanem rednem študiju na fakulteti, tudi poklicno preizkusil na področju študija.
Šele z vpisom na izredni študij gozdarstva preko programa Munera 3 sem spoznal, da sem opravljal redni študij in zatem delo na področju, kjer nisem bil »100% pri stvari«. Veselje in zanimanje za področje izrednega študija gozdarstva na postojnski višji šoli, in sedaj tudi delo v raziskovalni inštituciji na področju gozdarstva, je neizmerno in vsak dan se učim nove stvari in spoznavam gozdarstvo, kot gospodarska dejavnost, in z njim povezane ekosisteme. Študij je zanimiv in uporaben. Slednje sem spoznal ob opravljanju praktičnega izobraževanja na področju gozdarstva na Zavodu za gozdove Slovenije. V času izrednega študija sem preko Munere 3 opravil tudi dva enotedenska tečaja. Prvi je bil tečaj za varno delo z motorno žago in drugi za gojitelja gozdov. Oba tečaja sta bila poučna in sta mi pomagala pri študiju in tudi sedaj pri opravljanju dela na različnih projektih na Gozdarskem inštitutu Slovenije.
Munera 3 mi je z letom 2020 spremenila življenje do te mere, da sem po 10 letih od uradnega zaključka visokošolskega šolanja, šele zares začel resno študirati področje, ki sem mu v resnici predan. Z letom 2022, še pred zaključkom izrednega študija, sem tudi dobil priložnost opravljanja dela na področju gozdarstva, kjer se vidim tudi v bližnji in bolj oddaljeni prihodnosti. Za vse navedene priložnosti sem neizmerno hvaležen vsem, ki so mi omogočili to poklicno preobrazbo in možnost osebnostne rasti s študijem in opravljanjem dela, kjer se dejansko samouresničujem.
Munera 3 mi je resnično spremenila življenje saj sem dobil priložnost za delo na področju, ki mi ni samo služba, ampak je poklic v pravem pomenu besede, kjer z opravljanjem dela osebnostno rastem. Munera 3, hvala!”