Ekipa EcoGan iz Višje strokovne šole Postojna, Šolski center Postojna je komisiji predstavila ekološko embalažo in okolju prijazno čistilo v obliki tablet.

Fantje so se na svoj zaključni finalni nastop temeljito pripravljali pretekle tedne in dneve. Svojo namero po uresničitvi svojih poslovnih idej so vzeli skrajno resno, poglobili so se v delo, raziskovanje, načrtovanje, izračune, izdelavo prototipov, iskanje rešitev, pripravo nastop. Vse našteto je, tudi s pomočjo mentorja predavatelja Uroša Turka in ekipe Podjetniškega inkubatorja Perspektiva, prispevalo k njihovemu suverenemu nastopu pred komisijo ter ostalo javnostjo.

Ekipa študentov je bila v svoji kategoriji nagrajena za najboljši pitch, s tem so si prislužili nagradni obisk Norveške.

Izjava mentorja ekipe EcoGan, UROŠA TURKA, ki je bila na finalu tekmovanja POPRI, v kategoriji študentov, nagrajena za najboljši pitch … »Ekipa EcoGAN je v zelo kratkem času naredila zelo velik napredek. Od ideje, preko poslovnega modela in priprave pitcha do osnovnega proizvoda so prišli v manj kot dveh mesecih. Ta nagrada je velika spodbuda za fante, da bodo svojo podjetniško idejo razvijali naprej. Ne le nagrada, pomembni so tudi stiki, ki so jih fantje navezali s podjetniki ob robu tekmovanja POPRI. Veselijo pa se tudi podpore Podjetniškega inkubatorja Perspektiva iz Postojne, ki jim bo pomagal pri prodoru na trg.«